Bussipysäkki

Etusivu

Bussit ja kuvat:
  valmistajittain
  liikennöitsijöittäin

Kirjoituksia

Muita kuvia

Linkit:
  liikennöitsijät
  valmistajat
  harrastajat

Palaute

Uutiset

In English

Renault Agora Standard

[esittely, tiedot, kuvasivu]

Renault Agora Standard, Irisbus

Esittely

Ainoa tähän mennessä Suomessa tunnettu yksilö oli Westendin linjalla koekäytössä Espoon sisäisellä linjalla 13. Agora Standardissa on vain 24 istumapaikkaa, mikä on Suomen oloihin todella vähän. Mm. takasilta on varattu kokonaan seisojille, bussin lattian ollessa tasainen taakse asti. Takaovella on yksi porras, moottori ja muu tekniikka on nostettu takaseinälle pystyyn. Bussin keskiosassa on neljän penkin loosi vain ovipuolella, toisella puolella tilan vie pyörätuolipaikka, johon toki mahtuu myös lastenvaunut tai useita seisojia. Etupyörien päällä on molemmilla puolilla kaksi hieman normaalia leveämpää penkkiä, joihin ei kahta kuitenkaan vierekkäin mahdu. Näitä on siis yksi eteen ja yksi taakse, molemmin puolin.

Bussin ovitus on 2+2+2, joka tekee siitä yhdessä kokomataluuden kanssa erityisesti ruuhkaisille keskustalinjoille suunnatun. Istumapaikkoja on mahdollista järjestelyin lisätä, ainakin viitisentoista paikkaa saanee helposti lisättyä. Tämäkään ei vielä anna bussille seutulinjakelpoisuutta. Bussi on varsin hyvin varusteltu, jokaisen ikkunan yläosa on avautuva ja bussissa on ilmastointi. Kuumina kesäpäivinä ruuhka-aikaan sitä osaa todella arvostaa. Käsikäyttöinen Almex-leimauslaite oli pultattu kiinni kuljettajan takaoikealle, pleksin taakse. Näin kuski ei voi paikaltaan poistumatta päivittää laitteen kellonaikaa. Laite oli lainattu PKL:ltä.

Linjakilvet olivat pistematriisitekniikalla toteutettuja, eli ns. helmitauluja. Edessä näyttö on bussin levyinen, joten määränpäänkin voi näyttää. Sivunäyttöön mahtuu myös hieman tekstiä, taakse oikeastaan pelkkä linjanumero. Ulkomuodoiltaan bussi on melko moderni, joskin muovisen oloinen. Ilmastointilaitteen kyhmy erottuu selvästi bussin etuosassa, mutta näitä kyhmyjähän ovat nykybussit muutenkin täynnä.

Renault Agorasta on myös kokomatala Line-versio.

[Ylös]

Tiedot

Irisbus (esittelyauto)
Renault Agora Standard, [sarja] Alusta: Renault CS.S (täysin matala)
Moottori: Renault MIDR 06.20.45.F41/I41 (9,84l, 206/253hv)
Vaihteisto: ZF 5HP500 (5-port. automaatti)
Pituus: 12m
Paikat: 24+0/z
Vuosimalli: ?
Renaultin/Irisbusin esittelyauto.

[Ylös]