Bussipysäkki

Etusivu

Bussit ja kuvat:
  valmistajittain
  liikennöitsijöittäin

Kirjoituksia

Muita kuvia

Linkit:
  liikennöitsijät
  valmistajat
  harrastajat

Palaute

Uutiset

In English

Spekulaatiota Otaniemen palvelulinjasta

eli kuinka tehdään teekkarien elämästä vielä helpompaa

Nyt jo lehdessäkin mainittua Otaniemen palvelulinjaa olisi kai syytä hieman pohtia. Idea on ollut päässäni jo jonkin aikaa, tullen mieleen aina silloin tällöin, kun kävelee Jämeräntaipaleelta kohti Tietotekniikkataloa. Vaikka itse en edes Teekkarikylässä asu, olisi tässä selkeästi tilausta palvelulle.

Idea on siis seuraava: On bussilinja, joka palvelulinjakonseptilla ajaa ympäri Otaniemeä. Linja kiertäisi kaikki suurimmat osastot TKK:lta, ruokalat ja tietysti ostarin ja itse Teekkarikylän kadut, Servin-Maijan tien ja Jämeräntaipaleen viimeisetkin perukat. Välillä linja poikkeasti myös Tapiolassa, sillä tunnetusti Otaniemen ostarilta ei kaikkia teekkarin tarvitsemia peruselintarvikkeita saa. Tapiolassa linja voisi mennä suoraan erään suositun erikoismyymälän viereen ja lähteä siitä takaisin.

Liikennöintiajat olisivat palvelulinjalle hieman poikkeuksellisia. Ruuhkahuippuja olisivat luonnollisesti aamu, noin kahdeksasta kymmeneen, sekä iltapäivä, kahdesta viiden tienoille. Lisäksi antoisinta aikaa linjalle olisivat illat, myöhäisetkin. Ja varsinkin viikonloppuisin, jolloin tavallisista palvelulinjoista ei tarvitse edes uneksia. Varmasti moni sateisena perjantai-iltana mielellään kulkisi lämpimän ja kuivan pikkubussin kyydissä kylän periltä ostarille syömään maittavaa grilliruokaa sen sijaan, että talsisi koko matkan sateessa ja viimassa. Luonnollisesti vuorovälin täytyisi olla tiheä, käytännössä lenkkiä ajettaisiin jatkuvasti ympäri. Hiljaisempina aikoina riittäisi kutsupohjainen liikenne, ja myös reitti voi elää tilanteen mukaan.

Tällainen linja toisi varmasti lukuisia uusia käyttäjiä joukkoliikenteen pariin, nykyään kun moni teekkari ns. otaantuu, eikä käy Otaniemen ulkopuolella lainkaan. Linja kannustaisi väkeä hankkimaan kausilippuja ja niiden turvin matkustamaan muutenkin bussilla. Ja kyllä tuntuisi mukavalta saada kyyti aivan kotiovelta suoraan luennolle, säästä piittaamatta. Käyttäjiä ei linjalta ainakaan puuttuisi, se on varma.

Linjalla olisi hyvä olla myös autoemäntä/-isäntä, varsinkin myöhäisillan vuoroilla. Varmasti moni illan pimentyessä ottaa mielellään vastaan tukea tarjoavan käden, ja ainahan juttuseura parantaa myös viihtyvyyttä. Autoemäntä/-isäntä tietysti voi tarjota tukeaan aivan kotiovelle asti, kuten palvelulinjan imagoon kuuluukin. Kalustoksi riittäisi pikkubussi, mielellään matalalattiaisena, sillä asuuhan Teekkarikylässä myös paljon lapsiperheitä. Runsaasti seisomatilaa lyhyillä matkoilla on syytä olla, mutta ei istumapaikkojakaan pidä aivan minimiin pudottaa.

Joku kateellinen voisi sanoa, että etäisyydet ovat Otaniemessä muutenkin jo varsin lyhyet. Ehkä näin onkin, mutta on tässä silti ajattelemisen aihetta TKY:lle ja Espoon kaupungille. Eikä kaikkea tarvitse ottaa niin vakavasti.

Niko Setälä
Kirjoittajaa toisinaan laiskottaa

[Ylös]