Kepeillä matkaan

väliaikaisesti liikuntarajoitteisen vihjeitä bussikuskeille

Kiusallisten ja usein työläiden virheiden välttämiseksi on syytä olla tarkkana matkustajan pyrkiessä bussin kyytiin kyynärsauvojen kanssa. Ensimmäinen mahdollinen erehdys on niin pieni, ettei sitä välttämättä huomaisikaan. Pirulle ei kuitenkaan pidä antaa pikkusormea ja siksi pysäkillä niiaaminen on syytä jättää mielestään. Erityisesti pitää unohtaa, että matalalattiainen bussi ei mene Suomessa katsastuksesta läpi ilman niiaustoimintoa. Yli 28 sentin askelkorkeudesta valittaminen on lähinnä naurettavaa nipottamista.

Niiamatta jättämisen tuottaman hyvän alun jälkeen palvelukokemuksen loppuosa sujuu lähes luonnostaan. Matkustajan päästyä eteesi keskity vaikkapa rahojen laskemiseen, tuuletuksen säätämiseen tai johonkin muuhun tähdelliseen. Matkustajan näyttäessä haparoivasti lippuaan, osoita katseesi suunnalla ja ilmeelläsi, ettet katso lippua etkä tahdo sitä koskaan nähdäkään. Mikäli matkustaja kuitenkin tästä viisastuneena ei seuraavalla kerralla näytä lippuaan kunnolla takaraivollesi, päästä hänet puoleenväliin käytävää ja vaadi vasta sitten lippua näytille haukkujen kera.

Jos kuitenkin erehdyit katsomaan matkustajan lippua, tilanne ei ole vielä täysin menetetty. Pidä kasvoillasi mahdollisimman mitäänsanomaton ilme äläkä millään tavoin osoita nähneesi lippua tyydyttävällä tavalla. Näin matkustaja jää seisomaan kiusaantuneena ja tyhmän näköisenä miettiessään josko matkaa saisi jatkaa, tukkien samalla kaikkien muiden tien bussiin.

Kun perusohjeet on nyt käyty läpi, muistutan vielä eräästä erityisen vaarallisesta erehdyksestä eli mieleen jääneen matkustajan päästämisestä sisään lippua kunnolla näyttämättä. Tästä säännöstä ei voida poiketa, vaikka samalla vuorolla monta päivää matkustaneella matkustajalla olisikin kaikkina edellisinä päivinä ollut hallussaan vasta seuraavassa kuussa vanheneva 30 päivän lippu. Modernin fysiikan mukaan on nimittäin olemassa pieni, mutta silti äärellinen mahdollisuus, että matkustajan aiemmin voimassa ollut lippu olisi yön yli lakannut olemasta.

Kuljettuani reilun kuukauden kyynärsauvoilla YTV-alueen liikenteessä tahtoisin onnitella linjan 103 (Pääkaupunkilinjat) useimpia kuljettajia näiden ohjeiden perusteellisesta noudattamisesta. Linjan 102 ja muille Concordian kuljettajille on sen sijaan annettava varoitus monien sääntöjen toistuvasta rikkomisesta. Erityisesti silmätikuiksi otettakoot ne Helsingin linjan 78 (HKL) ja Espoon linjan 22 (Concordia) kuljettajat, jotka uskalsivat uhmata ensimmäistä sääntöä.

Lauri Pitkänen
Kirjoittajan jalka oli pipi

[Up]