kansielokuvatryhmapalautearkistoarkistolyhytelokuvia


A j a n k o h t a i s t a


8.8.2021 – KOSKETUKSIA

Kosketuksia

Seitsemän vuotta sitten tutkimme, miten musiikkia voisi kuvata ilman ääntä. Teimme äänettömän musiikkielokuvan Pianotrio nro 1. Aistimuksista on kysymys myös uudessa elokuvassamme Kosketuksia.

Monet elokuvamme kurkottavat pinnan alle. Nyt kurkotamme pinnalle.

Katso elokuva >>


11.11.2019 – KAIVO AAVIKOLLA

Kaivo aavikolla

Viimeksi teimme musiikkivideon vuonna 2002, kun voitimme Apulannan järjestämän käsikirjoituskilpailun ja pääsimme tekemään videon kappaleeseen jumala.

Tuli aika kokeilla tätä taiteenlajia uudestaan. Otimme yhteyttä laulaja-lauluntekijä Edu Kettuseen, joka on aiemminkin esiintynyt IAT:n elokuvassa. Syntyi musiikkivideo Edun uuden levyn hienolle nimikappaleelle Kaivo aavikolla.

Katso elokuva >>


25.10.2019 – ENSIMMÄINEN PALKINTO TALLINNASSA

Punainen muovipussi voitti ensimmäisen palkinnon epäkaupallisen elokuvan kansainvälisillä festivaaleilla Tallinnassa. Kilpailun avoimeen sarjaan osallistui 75 elokuvaa muun muassa Virosta, Venäjältä, Saksasta ja Iso-Britanniasta.

Katso elokuva >>


7.9.2019 – PUNAISELLE MUOVIPUSSILLE HOPEAMITALI

Hopeamitali!

Punainen muovipussi on palkittu hopeamitalilla maailman harrastajaelokuvaajien MM-kilpailussa Hollannin Zeistissä! Aiemmin UNICAn kilpailuissa ovat menestyneet myös elokuvamme The Boy with the Eternal Truths, Seikkailu ja Normaaliperusviiva.

Katso elokuva >>


14.4.2019 – UUSI SUOMEN MESTARI!

Palkinto pukeutuneena punaiseen

Tuore elokuvamme Punainen muovipussi voitti Filmi- ja videokuvaajien liiton SM-kilpailussa avoimen sarjan pääpalkinnon!

Tuomaristo kuvailee elokuvaa mm. näin:

Elokuva on osoitus siitä, kuinka pienestä asiasta voi saada paljon irti ja monipuolisesti kerrottavaa. Elokuva on ehyt, kaunis kokonaisuus, joka jättää hyvän tunnelman myös katsomisen jälkeen. Ja toki runsaasti miellyttävästi kaihertavia kysymyksiä.

Katso elokuva >>


13.1.2019 – PUNAINEN MUOVIPUSSI ON JULKAISTU!

Punainen muovipussi

Eräänä kesäisenä päivänä punainen muovipussi ajelehtii ihmisten uimarannalle. Ihminen poimii sen mukaansa. Mitä sitten tapahtuu?

Uusi elokuvamme Punainen muovipussi on julkaistu ja voit katsoa sen ilmaiseksi täältä >>


28.12.2018 – UUSI ELOKUVA: PUNAINEN MUOVIPUSSI

Punainen muovipussi

Lähes viiden vuoden tauon jälkeen Ihmiskunnan ainoa toivo on valmistanut uuden elokuvan!

Historialliseen hetkeen sopiikin hyvin, että elokuvan rooleissa esiintyvät – yhdessä punaisen muovipussin kanssa – kolme aiemmista elokuvistamme tuttua näyttelijää: Ida Rantanen Emmasta (2005) sekä Fanni Cederberg ja Tuomas Nevanlinna Seikkailusta (2011).

Punainen muovipussi julkaistaan 13.1.2019. Voit katsoa elokuvasta lyhyen esittelyn tästä.


13.9.2014 – ÄÄNETÖN MUSIIKKIELOKUVA: PIANOTRIO NRO 1

Pianotrio nro 1

Voisiko musiikkiesityksen taltioida ja esittää uudelleen ilman ääntä? Välittyykö musiikillinen kokemus pelkästä kuvasta?

Tätä pohdimme ensimmäisen kerran 10 vuotta sitten. Tänä kesänä vihdoin tartuimme toimeen ja kokeilimme. Syntyi äänetön musiikkielokuva Pianotrio nro 1, joka julkaistaan 20.9.2014.

Katso elokuva >>


21.4.2012 – ENSIMMÄINEN PALKINTO

The Boy with the Eternal Truths

The Boy with the Eternal Truths palkittiin Filmi- ja videokuvaajien liiton SM-kilpailuissa avoimen sarjan parhaana elokuvana. Tuomaristo kommentoi näin:

Elokuva on ehjä kokonaisuus. Siinä on hyvä tarina ja luontevat näyttelijäsuoritukset. Elokuvassa on tunnelmaa ja tunnetta, myös hiljaisuus kertoo ja toimii osana tarinaa.Tämä elokuva on myös teknisesti harkittu toteutus ja se synnyttää ajatuksia.

Katso elokuva >>Uutisarkisto >>

Lisämateriaalia

Kaikki elokuvamme vuosilta 1999–2021 ovat katsottavissa netissä ilmaiseksi! Tarjolla on myös paljon lisämateriaalia: käsikirjoituksia, musiikkia, kuvia elokuvien tekemisestä...

Katso elokuvia >>

Kuuntele musiikkia >>

Lisämateriaalia >>


Etsitkö yhteystietojamme?

Palaute >>

(C) Ismo Kiesiläinen, Ihmiskunnan ainoa toivo 2021