H A A S T A T T E L U


Sami, 12:00

TP: Tässä on kokkimme Sami Garam. Kokkailit meille eilen kukkakaalipastaa, mitä teet meille tänään?

SG: Tänään on indian vegecurryosasto.

TP: Mitä siihen tulee?

SG: Siihen tulee kaikenlaisia tarjouksessa olleita kasviksia...Kaikkea mitä nyt sattui olemaan S-marketissa tarjouksessa kuten sipuleita ja bataattia ja sitten siihen tulee herkkusieniä, ja mitä kaikkea ostin, sitten siihen tulee tietysti curryä ja inkivääriä ja korianteria ja kookosmaitoa.

TP: Tuleeko vielä jälkiruokaakin?

SG: Jälkiruuan mä tein niinku helpoimman kautta, mulla oli himassa tuollaista vadelmakiisseliäjuttua, se on tänään sitten intialainen vadelmakiisseli.

TP: Tuleeks siihen sitten jonkinlaisia intialaisia mausteita?

SG: Ei, kyllä mä teen tätä ihan perussetin mukaan, mä sponssaan tätä Apulantahässäkkää, että mä tarjoan tämän kiisselin, tosin sen on sponssannut yks toinen firma, tommoinen kahden kilon säkki, enhän mä saa sitä himassa menemään!

TP: Sä oot nyt tästä Apulantavideon caterauksesta vastannut jonkun verran eilen ja tänään, mites sää keksit tänne ylipäätänsä tulla?

SG: Kaikki alkoi siitä kun Tuukka Temonen, siis Apulannan basisti, ohjas meidän ohjelman Food Impossiblen tuossa kesällä, 10 jaksoa Tuukka ohjas sitä. Pari viikkoa sitten soitti mulle ja sanoi että tulepas cateraamaan tänne kun te teette tätä videota, sitten se soitti pari päivää sen jälkeen Food Impossiblen tuottajalle, että tulkaapas vielä kaiken lisäksi tekemään ohjelmakin siitä. Eli Tuukan mä tiedän sitä kautta, kun se ohjas sitä ohjelmaa ja ajatteli että ehkä Garam voisi tulla keittämään tänne. Ja mikä ettei? Olosuhteet on ainakin just niin karut, vois sanoa että näin kälyistä keittiötä harvoin näkee. Mä toin tällasen hienon wokin messiin, että tällä voi keittää hyvin.

TP: Mites sitten, kun Food Impossiblessa on jonkun verran tätä videon kuvausta ja videon dokumentin kuvauksissa on jonkin verran tätä Food Impossiblea, niin tässähän mainostetaan vähän toisiaan, on varmaan molemmille ihan edukas juttu vai?

SG: Joo, tottakai, tämä on vähän erilainen, sanotaan Apulanta-spesiaaliksi tätä Food Impossible-jaksoa mitä täällä tuli tehtyä. Siellä tulee tietysti musavideo loppuun ja sitten näkyy Apulannan heeboja ja muutenkin vähän tätä jengiä ja onhan se tietysti meillekin vähän mainosta tälle ohjelmalle. Ollaan making-offissa.

TP: Kuka alunperin keksi tämän idean, että kokki menee mitä erilaisempiin paikkoihin kokkaamaan?

SG: Mun ideahan se oli, tai en mä voi sitä kunniaa kokonaan yksin ottaa. Tuotantoyhtiön toimitusjohtaja Kari Voutila ja Sami Garam on keksineet tämän yhdessä, Susamuru on tämän tuotantoyhtiön nimi, ja kovasti yritetään sitä markkinoida ulkomaille, jos saisi vaikka joskus vähän rahaakin siitä. Ei tässä kuitenkaan keittämällä rikastu.

TP: Sä oot tässä kuitenkin jonkin verran, tämä on ihan pakko sanoa, tätä kysytään ihan varmasti Sami Garamilta aina, voisitko vähän selvittää mitä tähän ruuan tekemiseen kuuluu slangiksi?

SG: Me duunataan mättöä tässä tsöges mikä on must suht kälynen, mulla on tässä siblaa, pataatteja, herkkiksii, kaikkee vegehässäkkää, jotka vedetään biiteiksi, freesataan tossa sikabuljupannul silleen hätäseen ja sitten tsigataan mausteita jengiin, kookosmölöö, ja tomssumurdee ja annetaan pöristä vähän aikaa ja sitten skruudataan raissin kaa. Se on sii.

TP: Odotamme innolla ruuan valmistumista.


Sami Garam
Sami Garam









ALT-teksti










Linkit takaisin

Haastatteluihin

Alkuun





(C) Ismo Kiesiläinen, Tuomas Peurakoski, Ihmiskunnan ainoa toivo 2002