kansielokuvatryhmapalautearkistoarkistolyhytelokuvia

Työnimi: Eilinen ei koskaan kuole

Ismo Kiesiläinen
(Varhainen versio)

Henkilöt
A, nainen ja B, mies. Suhde.

KOHTAUS 1
KEITTIÖ/RUOKAHUONE ILTA
B juo teetä pöydän ääressä. A lukee sanomalehteä. Ulkona sataa. (dialogi myöhemmin muotoiltava)

B
Sokeri on loppu.
A
Ei voi olla.
B
Kyllä se nyt on.
A
Vastahan sitä eilen oli koko pussi.
B
Niin. No ei tämä tee ainakaan oikein millekään maistu.
A
Ehkä sitä on kaapissa, menen katsomaan.
B
Ei, älä turhaan. Kyllä se nyt on loppu.
Hiljaisuus. B nousee pöydästä.
B
Pitäisi varmaan mennä lainaamaan naapurista. Tai mennä essolle juomaan teensä.
A nousee B:tä vastaan.
A
Eikun... minä menen kaupasta ostamaan. Odota täällä. Minä tulen ihan kohta takaisin.
B
Minun pitää kohta mennä.
A
Odota.
A lähtee.

KOHTAUS 2
KAUPPA ILTA
A kulkee kärryjen kanssa ympäri kauppaa etsien sokeria. Hyllyjä vilisee ohi, mutta sokeri ei löydy. A hätääntyy. Yhtäkkiä sokeripussi löytyy jossakin määrin erityisestä paikasta (pohdittavaksi myöhemmin). A nostaa pussin muuten tyhjään kärryyn ja jatkaa matkaa.

KOHTAUS 3
KOTIMATKA ILTA
A kävelee pimeää tietä sateessa kotiin. Sokeripussi on kainalossa. Yhtäkkiä tyhjästä ilmestyy auto, joka on ajaa A:n päälle. A ehtii hypätä juuri ja juuri auton edestä tiensivuun.

KOHTAUS 4
OJA AAMU
A herää auringon noustessa tiensivusta. Rikkinäinen ja märkä sokeripussi on levällään sokereineen päivineen. (Onko vielä sateinen sää?). Ymmärtää ajan kuluneen ja nousee kiireesti ylös ja kerää sokeripussin mukaansa. Kiiruhtaa kohti kotia yrittäen pitää repaleista sokeripussia mukana. Sokeri valuu. A vilkuilee kelloa huolestuneena ja pikkuhiljaa hätääntyen. Kääntää viisareita taaksepäin ja ryntää kotiovelle.

KOHTAUS 5
KOTI AAMU
A ryntää sisään märkänä. Talo on tyhjä ja hiljainen. Sokeripussi on valunut aivan tyhjiin ja A puristaa sitä kädessään. A huutaa B:tä ja etsii läpi huoneet. Astuu olohuoneeseen ja ottaa käteensä seinäkellon. Kääntää viisareita taaksepäin hiljalleen vilkuillen ympärilleen. Videon kello vilkuttaa aikaa 00:00. A ottaa hyllyltä loppuun valuneen tiimalasin ja heittää sen seinään purskahtaen itkuun. Vaipuu lattialle ja jää siihen.
B astuu huoneeseen jostain ja laskeutuu A:n viereen ja ottaa tämän syliinsä. A nukkuu tai on muuten tiedoton. B silittää A:ta ja katsoo ikkunasta ulos. Nousee ja nostaa matkalaukun eteisestä ja astuu ovelle. Kellon viisari heilahtaa ja ovi paukahtaa kiinni.

LOPPUSokeri-elokuva
Sokerin tekemisestä(C) Ismo Kiesiläinen, Ihmiskunnan ainoa toivo 2002