kansielokuvatryhmapalautearkistoarkistolyhytelokuvia

O m a   m a a

paha susi rajan takana

PROJEKTI
Kotivideodogmaelokuva Oma maa kuvattiin Sotungin idyllisessä maalaismaisemassa eräänä syksyisenä päivänä. Kotivideodogma-standardin mukaisesti sitä ei suunniteltu juurikaan etukäteen, näyttelijävalinnat ja jopa käsikirjoituksessa käytettävät hahmot kehitettiin vasta edeltävinä päivinä. Mukaan matkaan otettiin kamera sekä muutaman esineen verran rekvisiittaa. Kuvaavaa on, että näyttelijä Sampo Koistinen ei vielä perille päästyäänkään varsinaisesti tiennyt mistä oli kyse. Takaisin tultiin kuitenkin valmiin elokuvan kanssa. Myöhemmin siitä tehtiin vielä erillinen leikkaajan versio, joka nyt on nähtävillä. Siihen on lisätty musiikkia ja muutamaa leikkausta on lyhennetty.

ELOKUVA
Oman maan pääosissa seikkailee kaksi nuorta (Liisa Lehmusto, Lauri Pitkänen), jotka joutuvat piknik-reissullaan kokemaan jokamiehenoikeuden sovellutukset susirajan takana. Ilkeä maanomistaja (Sampo Koistinen) ei nimittäin katso hyvällä sitä, että hänen maillaan käydään hempeilemässä...

Oma maa on IATn yksi harvoista puhtaista harjoituksista. Tulevaa Sokeri-elokuvaa varten olikin tärkeää saada selkiytettyä kuvausprosessin kulkua sekä näyttelijöiden että yhtälailla kuvaajan/ohjaajan kannalta.

"Oma Maa on elokuvallisesti kevyt välipala--" IS Lisää >>

Oma maa

Lyhytelokuva 8min
Valmistunut 10/1999
Kamera, leikkaus Ismo Kiesiläinen
Pääosissa Sampo Koistinen, Liisa Lehmusto, Late Pitkänen
Käsikirjoitus Ryhmä

KATSO ELOKUVA
Leikkaajan versio:
Windows media 14Mt
Windows media 43 Mt
MPEG-video 80Mt
dogmaversio:
Windows media 14Mt
Windows media 43 Mt
MPEG-video 80Mt
(C) Ismo Kiesiläinen, Ihmiskunnan ainoa toivo 2002