Bussipysäkki

Etusivu

Bussit ja kuvat:
  valmistajittain
  liikennöitsijöittäin

Kirjoituksia

Muita kuvia

Linkit:
  liikennöitsijät
  valmistajat
  harrastajat

Palaute

Uutiset

In English

Uutisarkisto 1998

[uudet, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998]

Uutiset vuodelta 1998.

27.12.1998
Yksi uusi HKL:n Scania Omnicity bongattiin tänä iltana HKL:n Ruskeasuon varikolla. Valitetettavasti oli melko pimeää, bussiin oli matkaa ja toinen bussi kiilasi näkymän eteen. Bussi vaikutti kuitenkin melko persoonallisen näköiseltä ja ehkä hiukan sirolta.

  Late

3.12.1998
Linja-autoliiton mukaan Suomen suurin liikennöitsijä bussimäärän perusteella on Koiviston Auto -konserni, jolla on 642 linja-autoa. Seuraavaksi suurimmat ovat Savonlinja-yhtiöt 454:llä bussilla ja HKL 365:n bussin voimin.

  Nixu

3.12.1998
Maakaasubussien tankkausasema Ruskeasuon bussivarikolla on valmistunut ja otettu käyttöön tänään. Entiseltä tankkauspaikalta Pirkkolasta vedetty kaasuputki helpottaa maakaasubussien käyttöä huomattavasti, kun tankkausmatkasta ei tule niin pitkää. Asemalla on kapasiteettia 50 bussille päivässä, mutta sitä voidaan helposti laajentaa sataan bussiin. Helsingissä on nyt käytössä 18 maakaasulla toimivaa bussia.

  Nixu

2.12.1998
Suru-uutinen kohtasi tänään meidät, kun uutisista saimme kuulla Volvon ajavan alas Carrus Oy Wiiman tehtaan Vantaalla. Tampereen ja Liedon tehtaat onneksi jatkavat vielä. Tehdas lopetetaan osana Volvon säästöohjelmaa, vaikka se onkin kannattava. Lopetusaikataulu on vielä avoin, mutta tuotannon arvioidaan loppuvan "lähivuosina". Volvon mukaan bussintuotannossa on ylikapasiteettia. Samalla Volvo on päättänyt lopettaa korinvalmistustehtaansa myös Saksasta ja Itävallasta ja keskittää kaupunkibussituotantoaan Puolan tehtaalle. Osalle tehtaan noin 180:sta työntekijästä löytynee työpaikka muilta Suomen tehtailta tai Puolasta.
Carrus siirtyi Volvon omistukseen tämän vuoden alussa, sitä ennen se oli Ilmari Mustosen johtama perheyritys.

  Nixu

27.11.1998
Aamupäivällä 26.11.1998 HKL:n bussi törmäsi Myllypurossa kuorma-autoon, seurauksena yhden henkilön kuolema ja 12:n loukkaantuminen. Bussi oli lähtenyt ylittämään Kehä I:stä kolmion takaa ja kehätietä ajanut kuorma-auto ajoi ilmeisesti reilua ylinopeutta eikä ehtinyt väistää bussia. Bussin vasen kylki painui lähes koko pituudelta sisään ja kaikki ikkunat hajosivat.

  Nixu

26.11.1998
UPDATE! MB Citaroita on nähty ainakin kaksi kappaletta HKL:n väreissä Veho-hyötyajoneuvojen pihassa Turunväylän ja Kehä III:n risteyksessä. Tämä tarkoittaa siis että ne saatanee ajoon aivan lähiaikoina. Perehdymme bussiin tarkemmin piakkoin.

  Nixu

26.11.1998
HKL hankkii myös uusia Volvo B7L-alustalle perustuvia busseja, muistaakseni parikymmentä kappaletta. Bussit ovat kokomatalia ja korimalliltaan joko Volvo 5000 tai 7000. Bussit tullevat käyttöön ensi vuonna.

  Nixu

Vanhat uutiset

6.11.1998 sivut viimein avattiin suurelle yleisölle!

Uusinta uutta! Nyt olemme saaneet ensimmäiset kuvat sivuille, niitä löytyy bussiesittelyiden yhteydestä, ja Kuvat-sivulta. Lisää tulee ajan kuluessa.

Lehtitietojen mukaan loppukesästä olisi pitänyt pääkaupunkiseudun saada uutta bussikalustoa, mutta ilmeisesti on joillakin menneet vuodenajat sekaisin. HKL:n kerrottiin saavan muutaman MB Citaron käyttöönsä, ja lisäksi mainittiin Scania Omnicityjen toimittamisesta, myös HKL:lle. Tähän mennessä busseja ei ole näkynyt, mutta kun näin tapahtuu niin kerromme tietenkin heti asiasta.

HKL hankkii ensi vuonna 11 uutta maakaasulla toimivaa Carrus City U:ta. Niissä on viisi kaasusäiliötä, eli yksi enemmän kuin nykyisissä. Se takaa bussille pidemmän toiminta-ajan.

[Ylös]