kansielokuvatryhmapalautearkistoarkistolyhytelokuvia

Vanhoja uutisia

13.9.2014 – ÄÄNETÖN MUSIIKKIELOKUVA: PIANOTRIO NRO 1

Pianotrio nro 1

Voisiko musiikkiesityksen taltioida ja esittää uudelleen ilman ääntä? Välittyykö musiikillinen kokemus pelkästä kuvasta?

Tätä pohdimme ensimmäisen kerran 10 vuotta sitten. Tänä kesänä vihdoin tartuimme toimeen ja kokeilimme. Syntyi äänetön musiikkielokuva Pianotrio nro 1, joka julkaistaan 20.9.2014.

Katso elokuva >>


21.4.2012 – ENSIMMÄINEN PALKINTO

The Boy with the Eternal Truths

The Boy with the Eternal Truths palkittiin Filmi- ja videokuvaajien liiton SM-kilpailuissa avoimen sarjan parhaana elokuvana. Tuomaristo kommentoi näin:

Elokuva on ehjä kokonaisuus. Siinä on hyvä tarina ja luontevat näyttelijäsuoritukset. Elokuvassa on tunnelmaa ja tunnetta, myös hiljaisuus kertoo ja toimii osana tarinaa.Tämä elokuva on myös teknisesti harkittu toteutus ja se synnyttää ajatuksia.

Katso elokuva >>


29.1.2012 - SEIKKAILU-DVD KOULUILLE JA KIRJASTOILLE!

Seikkailun hieno DVD-julkaisu on nyt tilattavissa kouluille ja kirjastoille. Lasten näkökulmasta tarkastellut yhteiskunnalliset teemat sopivat hyvin opetukseen. Elokuvaan on valmistunut myös Koulukinon mediakasvatuksellinen oppimateriaali.

Katso esitteet Seikkailu kouluille ja Seikkailu kirjastoille. Jos haluat tilata levyn omaan käyttöösi, lähetä sähköpostia!

17.12.2011 - THE BOY WITH THE ETERNAL TRUTHS

The Boy with the Eternal Truths

Mitä olisi uusi vuosikymmen ilman Ihmiskunnan ainoan toivon joukkoliikennevälineeseen sijoittavaa elokuvaa? Sitä emme saa tietää, sillä uusin elokuvamme The Boy with the Eternal Truths on nyt julkaistu. Sen voi katsoa Youtubesta tai ladata tiedostona omalle koneelleen.

Katso elokuva >>


22.10.2011 - IAT:N ELOKUVIA NYT MYÖS YOUTUBESSA

Elokuviemme katsominen on nyt vielä entistäkin helpompaa! Leffat Pojasta ja vedestä (2003) alkaen löytyvät nyt nimittäin myös Youtubesta. Kaikissa elokuvissa on englanninkieliset tekstit.

22.10.2011 - SEIKKAILU SEIKKAILEE FESTIVAALEILLA!

Seikkailu kilpailee Oulun lasten- ja nuortenelokuvien festivaalin kotimaisessa sarjassa! Tarkempia tietoja aikatauluista löytyyfestivaalin sivuilta lähiaikoina.

Aiemmin tänä vuonna Seikkailun kolmas episodi, Kauppakeskus, palkittiin pronssimitalilla UNICAn järjestämissä harrastajaelokuvien MM-kilpailuissa Luxemburgissa. Kauppakeskus valittiin UNICAn kisoihin FVL:n järjestämistä SM-kisoista, joissa se voitti avoimen sarjan. Kolmannelle sijalle samassa kilpailussa. tuli Seikkailun neljäs episodi Maja.

UNICAn tuomaristo arvioi Kauppakeskusta mm. näin:
"Lasten kuvaaminen on tervetullutta. Lapset ovat vaikeita ohjattavia, mutta tässä siinä on onnistuttu hyvin. Myös kameratyö on elokuvassa hyvää. Elokuvan tarinassa on onnellinen loppu, mutta alkutilanne olisi voinut johtaa myös hyvin monenlaisiin lopputuloksiin, ikävinkiin. Katsoja pysyy kiinni tarinassa ja odottaa, mitä tapahtuu."

30.1.2011 - UUSI ELOKUVAMME SEIKKAILU JULKAISTU

Seikkailun ensi-ilta pidettiin Nuorten toimintakeskus Hapessa lauantaina 29.1. Nyt elokuva on julkaistu yleisölle. Lue lisää ja katso elokuva Seikkailun kotisivuilla.

4.11.2010 - VÄLÄYKSIÄ SEIKKAILUSTA

29.8.2010 - SEIKKAILU LEIKKAUSPÖYDÄLLÄ

Maailman ääreen -työnimellä kuvattu elokuvamme sai uuden nimen: Seikkailu. Elokuva sai myös oman sivunsa, josta löytyy tietoa elokuvan tekijöistä ja tukijoista sekä muutamia valokuvia.

Tällä hetkellä Seikkailu makaa leikkauspöydällä. Potilaan tila on vakaa ja ennuste on hyvä. Lähiviikkoina edistytään erityisesti jälkiäänityksissä ja musiikin sävellystyössä.

22.7.2010 - MAAILMAN ÄÄREEN -KUVAUKSET ALKAVAT

Maailman ääreen

Heinäkuun lopussa ryhmämme aloittaa roadmovien Maailman ääreen (työnimi) kuvaamisen. Aikuisten rakentamassa maailmassa seikkailevista sisaruksista kertova elokuva valmistuu näillä näkymin tämän vuoden lopulla.

Päärooleissa näyttelevät fantastiset Fanni Cederberg ja Olli Nurminen. Sivurooleissa vierailevat mm. Miika Ullakko (Mitä meistä tuli), Victoria Lindqvist (Joonatanin evankeliumi) ja filosofi Tuomas Nevanlinna.

Projektin edistymisestä kerromme lisää syksyn mittaan!

12.10.2009 - IHMISKUNNAN AINOA TOIVO, 10 VUOTTA

Ihmiskunnan ainoa toivo on täyttänyt 10 vuotta! Vuoden 1999 heinäkuussa kuvatun Metsä ei vastaa -esikoisen jälkeen on valmistunut laskutavasta riippuen noin kaksikymmentä lyhytelokuvaa. Vakiojoukon lisäksi mukana on ollut kymmeniä muita tekijöitä: näyttelijöitä, käsikirjoittajia, puvustajia, henkisiä tukia... Katsojia on näiden kotisivujen, Youtuben, Indietaivaan, festivaalien ja television kautta tavoitettu satoja tuhansia. Palkintojakin jokunen.

Ryhmä kokoontui viime perjantaina muistelemaan menneitä. Samalla tuli tehtyä joitakin merkintöjä audiovisuaaliseen historiankirjaan:

 • Anekdootteja ja livemusiikkia (Youtube)
 • Kooste Ihmiskunnan ainoan toivon elokuvista (WMV)

  IAT kiittää 10 ensimmäisestä vuodesta. Palataan asiaan!

  24.1.2009 - 1. PALKINTO

  Ryhmämme uusin elokuva Joonatanin evankeliumi on voittanut ensimmäisen palkinnon Kamera-lehden perinteisessa Elokuvakilpailussa. Tammikuun numerossa elokuvaa luonnehditaan näin:

  "Elokuvan näyttelijätyö, kuvaus, leikkaus, lavastus... turha jatkaa listaa. Kokonaisuus on loppuun saakka hiottu. Kuvakentän värit sointuvat yhteen yhtä saumattomasti kuin vuorosanat vievät tarinaa eteenpäin. Elokuvassa oli mukana paljolti samoja henkilöitä kuin vuosi sitten palkitussa Normaaliperusviivassa. Tosin nyt näyttelijätyö on varmempaa. Mikä parasta, kokonaisuus oli toimivat varsin kunnioitettavasta pituudesta huolimatta."

  Voitto täydentää IAT:n elokuvien menestystä kilpailussa. Aiempina vuosina Emma ja Normaaliperusviiva ovat sijoittuneet kärkikolmikkoon.

  Sue

  Normaaliperusviiva miellytti myös Sue-lehden toimittajaa, joka arvioi Findie-DVD 2008 -kokoelman joulukuun numerossa. Lehti kirjoittaa näin:

  "Normaaliperusviiva hämmästyttää jo ensi askelillaan niin laatunsa kuin genrevalintansa suhteen. Uskottavasti näytelty, ajatuksia herättävä rakkausdraama on hallittu kokonaisuus, jossa kuvakulmat ja leikkaukset ovat tarkoin harkittuja."

  28.12.2008 - IHMISTEN VÄLISSÄ -KOKOELMA JULKAISTU JA MYYNNISSÄ!

  Sisäkansi

  Kolme lyhytelokuvaa kohtaamisesta: Emma, Normaaliperusviiva ja Joonatanin evankeliumi yhdessä fantastisen tyylikkäässä paketissa!

  Lue lisää ja tilaa >>


  8.11.2008 - ILOSANOMA!

  Vuoden verran valmisteltu Joonatanin evankeliumi on julkaistu! 53-minuuttinen elokuva tutkii ihmissuhteen ja uskon risteysalueita eikä varmasti jätä hämmentämättä.

  Joonatanin evankeliumissa etsitään luottamusta. Elokuvan neljä nuorta aikuista punnitsevat omia ihmissuhteitaan ja etsivät pakenevaa varmuutta sisältään ja vierestään. Miten voi luottaa sellaiseen, mitä ei voi nähdä?

  Elokuvan päärooleissa näyttelevät palkitusta Normaaliperusviivasta tuttujen Juuso Pekkisen ja Niina Koposen lisäksi Emilia Varmavuori ja Mikko Semi.

  Katso elokuva ja lue lisää sen tekemisestä >>


  Joonatanin evankeliumi -elokuvan traileri


  24.8.2008 - BIG IN RAUMA

  Normaaliperusviiva on voittanut Rauman Sinisen meren elokuvajuhlien Baltic Herring -kilpailun yleisen sarjan. 14:ttä kertaa järjestettävään lyhytelokuvakilpailuun osallistui tänä vuonna 73 elokuvaa kuudesta eri Itämeren maasta. Kovatasoisen opiskelijasarjan parhaana palkittiin Suomessa ja maailmalla menestynyt Mazdak Nassirin Taik-ohjaus High hopes, joka sai myös festivaalin parhaan elokuvan maininnan. (Kilpailun tulokset PDF-tiedostossa.)

  Normaaliperusviivasta tuomaristo sanoo seuraavaa:

  Normaaliperusviiva on kuvattu hallitun varmasti ilman turhia kikkailuja. Se on hyvin kirjoitettu tarina nuoren miehen ja naisen epätavanomaisesta kohtaamisesta, tarina unesta, toiveista ja todellisuudesta. Tekijä luonnehtii itseään amatööriksi, mikä hämmästytti tuomariston.
  Kaksi vuotta sitten Rauman kansainvälistä tuomaristoa miellytti Emma. Ihmiskunnan ainoa toivo kiittää!


  8.7.2008 - NORMAALIPERUSVIIVALLE UNICA-HOPEAA

  Normaaliperusviiva on palkittu hopeamitalilla maailman harrastajaelokuvan liiton UNICA:n vuosittaisissa MM-kilpailuissa Tunisiassa. Viikon mittaisessa tapahtumassa näytettiin 129 elokuvaa eri puolilta maailmaa.

  Kiitämme FVL:ää ja erityisesti Pentti Kemppistä tärkeästä työstä järjestelyissä ja Suomen edustamisessa!

  PS. Ensi viikolla uppoudumme Nollapiste-elokuvan kuvauksiin, jotka kestävät reilun viikon. Sen jälkeen jälkituotanto ja joskus syksyllä ensi-ilta.

  20.4.2008 - ENSIMMÄISEKSI PARAS

  Normaaliperusviiva voitti ensimmäisen palkinnon Suomen Filmi- ja videokuvaajien liiton SM-kilpailujen avoimessa sarjassa. Tuomaristo arvioi elokuvaa näin:

  Teknisesti hyvin tehty. Lähikuvilla ja yksityiskohdilla kuvaan oli saatu elävyyttä. Onnistuneesti suunniteltu ja roolisuorituksista ei näkynyt teennäisyys. Kerronta vei eteenpäin. Tasapainoinen, selkeä, vähäeleisen koskettava, raikas ja uskottava.

  5.4.2008 - BERGMANIN JALANJÄLJILLÄ

  Olemme aloittaneet uuden elokuvan tuotannon. Syksyllä valmistuva, työnimellä Nollapiste kuvattava elokuva tutkii ihmissuhteiden ja uskon peruskysymyksiä.

  Lue lisää >>

  22.1.2008 - TOISEKSI PARAS

  Normaaliperusviiva sijoittui toiseksi Kamera-lehden vuotuisessa elokuvakilpailussa. Lehdessä elokuvaa arvioidaan näin:

  Normaaliperusviiva oli vahva ehdokas voittajaksi. Näyttelijätyö on aitoa ja kameratyö ammattimaista. Elokuvassa liikutaan taitavasti tunteiden ja muisteloiden alueelle. Kuvauspaikat ja miljööt tukevat herkkää tunnelmaa. Myös loistava näyttelijätyö ja aito replikointi herätti tuomaristossa ihastusta.

  Uuden vuoden kunniaksi koostimme 17-minuuttisen videon elokuvan dokumenttinauhoilta. Satunnaisia ajatuksia ja kohtauksia hyvässä järjestyksessä sisältävä video Muistiinpanoja normaaliperusviivalta löytyy täältä.

  29.9.2007 - ENSI-ILTA: NORMAALIPERUSVIIVA

  Ihmiskunnan ainoan toivon uusi elokuva sai ensi-iltansa perjantaina 28.9. Narrin näyttämön salissa Helsingissä. Normaaliperusviiva on elokuva tytöistä, pojista, ajan kulumisesta ja paikan vaihtumisesta. Elokuva kuvattiin tämän vuoden heinäkuussa Nummelassa ja pääkaupunkiseudulla. Tänään elokuva julkaistiin myös pienen ja keskisuuren yleisön katsottavaksi.

  Katso näyte:

  Lue lisää ja katso elokuva >>

  27.7.2007 - NORMAALI PERUSPROJEKTI KUVATTU!

  Normaali perusprojekti on onnellisesti kuvattu ja siirretty jälkituotanto-osastolle. Alkusyksystä julkaistavaa elokuvaa kuvattiin viime viikolla Nummelassa ja pääkaupunkiseudulla.

  Mistä elokuva sitten kertoo? Huhutaan, että ainakin ajasta ja paikasta. Normaali perusprojekti saattaa olla definitiivinen elokuva tytöistä ja pojista. Se jää nähtäväksi.

  Lue lisää elokuvasta >>

  20.8.2006 - EMMA PALKITTIIN, OSA 3

  Emma on saanut taas uusia ystäviä, tällä kertaa Raumalta. Emma valittiin yleisen sarjan parhaaksi elokuvaksi Baltic Herring -kilpailussa Sinisen meren elokuvajuhlilla. Yleisessä sarjassa ei jaettu muita palkintoja. Tuomaristo kommentoi elokuvaa näin:

  "Intiimi elokuva kertoo moniulotteisen tarinansa turhia selittelemättä ja liikuttaa katsojaansa. Harkitut kuvausratkaisut ja hyvä näyttelijätyö tukevat tehokkaasti juonen perusasetelmaa, isän epätoivoa ja tuskaa erossa lapsestaan. Lopussa kaksi ristiin leikattua tapahtumalinjaa kohtaa traagisesti ja kiteyttää keskeisiä kysymyksiä elämän hauraudesta."

  Lähde: Lehdistötiedote

  18.8.2006 - OSA ELOKUVISTA PIMENNOSSA

  Osa vanhemmista elokuvistamme ei tällä hetkellä ole katsottavissa. Osa niistä löytyy Pixoffista.

  24.4.2006 - EMMA PALKITTIIN, OSA 2

  Emma palkittiin hopeamitalilla Suomen filmi- ja videokuvaajien liiton elokuvakilpailussa alle 25-vuotiaiden tekijöiden sarjassa.

  "Emma on väkevä elokuva ja koskettava kertomus isästä, joka on joutunut eroamaan perheestään. Elokuva jäi askaruttamaan mieltä ja jätti sopivasti avoimia kysymyksiä. Pääsääntöisesti hienoa näyttelijätyöskentelyä. Loppukohtaus on hyvä huipennus. Hyvää kuvaa ja erinomainen leikkaus sekä musiikin valinta ja onnistunut äänitys."

  Kultamitalilla palkittiin Welhofilmin uusin elokuva Irti.

  25.11.2005 - EMMA PALKITTIIN

  Emma palkittiin DV-Videolehden elokuvakilpailussa. Muita palkittuja elokuvia olivat mm. Turun Taideakatemiassa tuotettu Sakari Luhtalan hieno elokuva Työpäivä sekä kuopiolaisten perinteisempi harrastajaeepos Kuolleiden talvi.

  Emman kotisivut >>

  29.10.2005 - EMMA

  Uusi elokuvamme Emma on valmis. Noin 20-minuuttinen elokuva sai ensi-iltansa tänään kutsuvierasnäytöksessä Helsingin Annantalolla. Nyt Emma on katsottavissa sivuillamme.

  Rooleissa nähdään mm. Ida Rantanen, Turkka Mastomäki ja Niina Nurminen. Musiikin on säveltänyt tuttuun tapaamme Martti Anttila. Ääniraidalla vierailee myös Veikko Lenkkerin orkesteri. Elokuvaa ovat tukeneet mm. Pro AV ja Connex.

  Emman kotisivut >>

  JUHLANÄYTÖS KETTUPÄIVILLÄ

  Viime vuoden Kettupäivillä kunniamaininnan saanut Meitä on käsiteltävä varovasti sekä samaan kilpailuun osallistunut Painovoima esitetään myös tämän vuoden festivaaleilla. Alle 3 minuutin elokuvien sarjan 10-vuotisjuhlanäytös pidetään lauantaina 12.11. klo 17:00 alkaen elokuvateatteri Andorrassa.

  POIKA JA VESI RAUMALLA

  Poika ja vesi osallistuu Sinisen meren elokuvajuhlien Baltic Herring -lyhytelokuvakilpailuun Raumalla. Elokuva esitetetään avoimen sarjan ensimmäisessä näytöksessä Vanhalla kansalaisopistolla perjantaina 19.8. klo 16:00. Tervetuloa katsomaan!

  3.8. - EMMAN KUVAUKSET ALKAVAT

  Työnimi Emman kuvaukset alkavat huomenna. Ensin vietämme kolme päivää sään armoilla ulkokuvauksissa ja siirrymme ensi viikon alussa pariksi päiväksi sisälle. Sitten Emman pitäisikin olla yhtä myöhemmin kuvattavaa kohtausta lukuunottamatta niin kutsutussa purkissa.

  7.6.2005 - EMMA

  Kesäkuussa alamme valmistella elokuussa kuvattavaa dramaa, työnimeltään Emma. Elokuva kertoo katsomisesta, kelaamisesta, hidastuksista ja pysäytyksistä - ja 10-vuotiaasta Emmasta. Päärooleissa nähdään Ida Rantanen (Emma), Turkka Mastomäki ja Niina Nurminen.

  Elokuva julkaistaan todennäköisesti perinteisin menoin syksyllä.

  Lue lisää >>


  6.4.2005 - TILANNEKATSAUS (eli hyvää kevättä!)

  Viime vuonna lastenelokuvamme Poika ja vesi keräsi kolme palkintoa festivaaleilla. Elokuussa julkaistu Meitä on käsiteltävä varovasti osallistui Kettupäiville ja sai siellä kunniamaininnan. Kiitämme näistä huomionosoituksista. Molemmat elokuvat ovat katsottavissa sivuillamme. Poika ja vesi löytyy myös kirjastoista DVD:nä ja VHS:nä.

  Loppukesäksi on suunnitteilla lyhyt draama työnimellä Emma. Pari näyttelijää on kiinnitetty ja työryhmä alkaa olla kasassa. Ensi-ilta ja julkaisu sijoittuisivat todennäköisesti syyskuun lopulle. Jos tiedämme jatkossa lisää, kerromme!

  3.11. - IAT JÄLLEEN KETTUPÄIVILLÄ

  Suomen suurin lyhytelokuvafestivaali Kettupäivät on taas lähihorisontissa. 23.-28.11. Helsingissä järjestettävä tapahtuma näyttää 161 fiktiota, animaatiota, musiikkivideota ja dokumenttielokuvaa. IAT:n tekijät ovat mukana yhteensä viidellä elokuvalla.

  Ihmiskunnan ainoan toivon tuottamista elokuvista mukana ovat Poika ja vesi sekä Meitä on käsiteltävä varovasti. Lisäksi Kettupäivillä näytetään Ismon ohjaamat ja Stadian tuottamat elokuvat Painovoima ja Lepotila 3 sekä Crea Video Oy:n tuottama Löytötavaratoimisto.

  Tervetuloa katsomaan!

  Kettupäivien kotisivut >>


  18.9.2004 - MEITÄ ON KÄSITELTÄVÄ VAROVASTI

  Olitko jo ehtinyt miettiä, mitä teet sitten, kun IAT ei enää tee elokuvia?

  Sapattivuoden jälkeen julkaisemme lyhyen ihmissuhdedraaman Meitä on käsiteltävä varovasti. Elokuva kuvattiin Kettupäivien Foxoff-kilpailun inspiroimana ja nähdään toivottavasti siellä valkokankaalla. Luonnollisesti se on katsottavissa myös täällä sivuillamme.

  Elokuvan rooleissa nähdään Marikki Patrikka ja Juuso Pekkinen.

  Katso elokuva >>


  28.3.2004 - POIKA JA VESI FF-FESTIVAALIN PARAS


  Poika ja vesi valittiin Rovaniemen FF-Mediafestivaaleilla sekä fiktiosarjan että koko festivaalien parhaaksi elokuvaksi. Tuomaristo kommentoi elokuvaa seuraavasti:  Tuomaristo haluaa kiittää hienosta ja herkästä tarinan kerronnasta, joka kuljettaa elokuvaa eteenpäin. Ammattitaitoisesti ja korkeatasoisesti tuotettu teos, joka tempaa mukaansa. Erityisesti tuomaristo antaa kiitosta halusta tehdä lastenelokuvaa. Mainio sadunomainen tarina, joka monitasoisena antaa paljon niin lapsille kuin aikuisillekin.

  Kiitokset siis kaikille mukana olleille ja elokuvan tekemistä tukeneille! Seuraavan kerran Pojan ja veden voi todennäköisesti löytää valkokankaalta Outokummun Kinokisasta.

  Katso elokuva >>

  29.2.2004 - POIKA JA VESI KIRJASTOON

  Lastenelokuvamme Poika ja vesi on lähtenyt tähän mennessä 30 kopiona kirjastoihin ympäri Suomen. Heti huomenna ei ehkä kannata rynnätä lainaustiskille, mutta pienellä viiveellä vhs- ja dvd-kopioita voi alkaa hyllyistä bongailla. Elokuvaa voi tähystellä myös kevään festivaaleilta, mm. Rovaniemen FF:sta ja Outokummun Kinokisasta.

  Katso elokuva >>

  29.2.2004 - VUOSIKATSAUS

  Vuoden 2003 aikana julkaisimme kaksi elokuvaa, Niina Ahon novelliin perustuvan 35-minuuttisen draaman Mun nimi oli ennen Tiina ja ensimmäisen lastenelokuvamme Poika ja vesi. Talven ajan lienee hiljaisempaa, mutta erilaisia suunnitelmia on jo varastossa. Animaatiota, kokeellista draamaa ja vähän taidettakin on tyynyn alla.

  28.12.2003 - APULANTAA KAMERASSA!

  Tarkastajat Viime talvena Ihmiskunnan ainoa toivo osallistui Apulannan käsikirjoituskilpailuun ja pääsi tekemään musiikkivideon kappaleeseen Jumala. Videon valmistumisesta tehtiin dokumentti Hiekkaa kamerassa.

  Dokumentti ja musiikkivideo esitetään uusintana TV1:ssä sunnuntaina 4.1. klo 13:55. Video ei ole valitettavasti tulossa nettiin katsottavaksi muiden elokuviemme tavoin, joten tämä on yksi harvoista mahdollisuuksista nähdä se.

  Lisää tietoa kuvauksista, haastatteluita, dokumenttivideota ja kuvia löytyy videon kotisivuilta >>

  21.12.2003 - IAT TOIVOTTAA HYVÄÄ JOULUA!

  Reijo Tervonen Toivotamme kaikille sivuillemme eksyneille ja siinä sivussa muillekin Hyvää Joulua ja käyttökelpoista Uutta Vuotta.

  Vuoden 2003 aikana julkaisimme kaksi elokuvaa, Niina Ahon novelliin perustuvan 35-minuuttisen draaman Mun nimi oli ennen Tiina ja ensimmäisen lastenelokuvamme Poika ja vesi. Loppuvuosi on vedetty henkeä ja hiljaisempi elo jatkuu vielä ensi vuoden puolelle. Suunnitelmia on kuitenkin varastossa, joten jotain on ennen pitkää tulossa. Animaatiota, kokeellista draamaa ja vähän taidettakin on tyynyn alla.

  Jos jouluperinteeseen ei vielä kuulu Joulun henki -dokumentin katsominen, ei ole liian myöhäistä aloittaa!

  14.10.2003 - ENSI-ILTA: POIKA JA VESI

  Lastenelokuvamme (työnimi Vaihtolämpöinen prinsessa) valmistui ja sai nimen Poika ja vesi. Elokuvassa etsitään ojasta vesiliskoja ja vastauksia Jos sammakosta tulee prinssi, tulisiko vesiliskosta prinsessa? Minne vesi menee? Ja mitä ovat kummalliset keltaiset miehet metsässä?

  Elokuvan pääosissa nähdään Kalle Kulmanen, Katariina Väisänen, Max Ovaska (YLE:n Laura-sarja) ja Anne Laitala (Jumala-musiikkivideo). Elokuva ja sen tekemisestä kertova dokumentti ovat molemmat katsottavissa sivuillamme. Olkaa hyvät ja muistakaa antaa palautetta!

  Lisää elokuvasta >>

  14.10.2003 - TILANNETIEDOTE

  Osa vanhemmista elokuvistamme ei ole tällä hetkellä ladattavissa. Pahoittelemme ja yritämme korjata tilanteen mahdollisimman pian.

  15.7.2003 - TEKNISISTÄ ONGELMISTA

  Videopalvelimemme oli viikon verran pois toiminnasta, mutta palvelee jälleen täyttä häkää - jos vain ehditte kaikelta ruskettumiseltanne elokuvakulttuurin pariin.

  24.6.2003 - TULOSSA: LASTENELOKUVA JA FESTIVAALEJA

  Mun nimi oli ennen Tiina on ollut esillä kohta kolme kuukautta. Jos haluat nähdä sen valkokankaalla, seuraava hyvä tilaisuus on todennäköisimmin Minun elokuvani -festivaaleilla elokuun lopussa. Elokuva- ja televisiokasvatuksen keskuksen perinteikäs festivaali järjestetään tänä vuonna Hämeenlinnassa. Loppusyksyn Kettupäiville tähdätään myös.

  Tällä hetkellä työn alla on lastenelokuva työnimellä Vaihtolämpöinen prinsessa. Jos tuulet ovat suotuisat, tämä puron varrella - ja vähän purossakin - tapahtuva tarina saa ensi-iltansa syyskuun lopulla. Elokuvan saanee omat nettisivunsakin lähiaikoina.


  2.4.2003 - MUN TYÖNIMI OLI ENNEN ABERDEEN

  Mun nimi oli ennen Tiina (työnimi Aberdeen) on valmis ja julkaistu. Elokuva sai yleisöensi-iltansa Kuvasuhde-katselmuksessa 1.4. ja on nyt katsottavissa myös sivuillamme. Ladattavana on perinteiseen tapaan sekä wmv- että mpeg-versiot.

  Elokuvan pääosissa nähdään mm. Rannalla-näyttelijä Olga Kemppinen, Jaana Laihanen ja Mikko Rokka. Kuvapuolella on uutta verta: kameran takana seisoi Hypystä tuttu Marcus Korhonen ja kohteita valaisi Mika Haaranen. Musiikin on säveltänyt ja johtanut Martti Anttila. Elokuva on 35 minuutin mitassaan ryhmämme suurin työ - sanan monessa merkityksessä.

  Lue lisää ja katso elokuva >>

  31.1.2003 - TULOSSA VALKOKANKAALLE

  Vielä ehtii osallistua Kuvasuhde-videokatselmukseen. Gloriassa 1.4. järjestettävän tapahtuman taustalla puuhailee Liisa Lehmusto.

  Aberdeenin kuvat on kuvattu. Tästä jatketaan perinteisin menoin jälkityöstöön.

  6.2.2003 - JUMALA VIELÄ YHDENKIN KERRAN

  Jumala pyörii tämän MoonTV:n tämän viikon videoraadissa.

  22.1.2003 - JUMALA VIELÄ KERRAN

  Apulannan videon kuvauksissa tehtiin myös SubTV:n Food: Impossible -ohjelmaa. Se pyörähti ruudussa tiistaina, mutta tulee vielä uusintana lauantaina 25.1. klo 16:00. Ohjelma lopussa tiettävästi näytetään myös itse musiikkivideo.

  16.1.2003 - HYVÄ YLEISÖ

  Apulannan musiikkivideo jumala saa ensiesityksensä tänään YLE TV1:ssä. Klo 15:50 lähetettävässä ohjelmassa nähdään myös making of -dokumentti. Lisää tietoa löydät Jumala-videon omilta sivuilta >>

  Nuoren tytön pakomatkasta kertovan Aberdeenin kuvaukset ovat jälleen käynnistyneet. Jälkityöstö alkaa helmikuussa ja julkaisu on hyvässä lykyssä luvassa jo maaliskuussa.

  5.1.2003 - TULOSSA

  Apulannan musiikkivideo jumala julkaistaan 16.1. Ensi-esitys on YLE:n TV1:ssä klo 15:50. Samassa yhteydessä esitetään dokumentti videon valmistumisesta. Siihen mennessä avaamme myös omat videon valmistumista käsittelevät sivumme.

  Aberdeenin kuvauksia jatketaan tämän kuun loppupuolella. Jälkityöstö alkaa helmikuussa ja julkaisu on hyvässä lykyssä luvassa jo maaliskuussa.

  18.12.2002 - HYVÄÄ JOULUA

  Ihmiskunnan ainoa toivo toivottaa Hyvää Joulua kaikille kävijöille. Loppuvuoden aikana voitte paitsi seurata Apulannan musiikkivideon valmistumista myös vilkaista viimevuotista Joulun henki -dokumenttia. Telkkarista tulee paljon suomalaista draamajuttua ja tammikuussa Lars von Trieriä. Eiköhän näillä pärjää ensi vuoden alkupuoliskolle, jolloin luvassa on Aberdeen.

  1.12.2002 - APULANTA-MUSIIKKIVIDEO

  Ihmiskunnan ainoa toivo on voittanut käsikirjoituskilpailun, jossa haettiin tekijöitä Apulannan uudelle musiikkivideolle. Video kuvataan Suomen Filmistudioilla joulukuun 3.-4. päivä. Mukana tullaan luonnollisesti näkemään paljon IAT:n aiemmista elokuvista tuttuja näyttelijöitä tutussa ympäristössä - bussissa. Ensi-iltansa video saa tammikuussa.

  Voit seurata kuvausten etenemistä projektin kotisivulta jo kuvauspäivinä.

  Kuvia ja juttuja paikan päältä >>

  20.10.2002 - KETTUPÄIVÄT

  Viime keväänä valmistunut Rannalla osallistuu 19. Kettupäivien kilpailu- ja näytössarjaan. Kettupäivät järjestetään elokuvateatteri Orionissa (Helsingissä) 5.-10.11. Rannalla esitetään toiseksi viimeisenä elokuvana sunnuntain iltapäivässä. Lisää tietoa tapahtuman nettisivuilta >>

  16.7.2002 - TV:STÄ TUTTU

  YLE:n nuorten kesäohjelma Summeri tilasi IAT:lta lyhyen jutun harrastajaelokuvasta. Kolmen minuutin insertti esitettiin torstaina 11.7. ja on nyt katsottavissa myös sivuillamme. Haastateltavat Ismo Kiesiläinen (IAT), Oskari Sipola (Welhofilmi) ja Arttu Haglund (Amazement) kertovat ajatuksiaan ja kuvaavat samalla itse itseään. Mukana on myös dokumenttikuvaa Rannalla-elokuvan kuvauksista - kuin ennakkona vielä tämän kuun aikana julkaistavasta Näin tehtiin -dokumentista.

  Katso insertti tästä (WMV, 6Mt)

  1.9.2002 - RANNALLA-UUTISIA

  Rannalla osallistui Turussa järjestyille Minun elokuvani -festivaaleille saaden hyvin positiivisen vastaanoton. Palauteseminaarissa kiiteltiin erityisesti herkkää näyttelijätyötä ja huolellista käsikirjoitusta. Elokuvaohjaaja Matti Kuortti kommentoi muutaman sanan videolle >>

  Elokuvan tekemisestä kertova dokumentti on myös vihdoin valmis. Se on katsottavissa Rannalla-projektin sivulla >>

  22.7.2002 - TULOSSA

  Ihmiskunnan ainoa toivo aloittaa seuraavan elokuvan kuvaukset elokuussa. Ihan heti ei valmista ole kuitenkaan luvassa, sillä työnimi Aberdeenin on määrä valmistua vasta keväällä 2003. Mistä on kyse? Voit seurata elokuvan valmistumista projektin omilla sivuilla.

  10.5.2002
  Rannalla-elokuvan ensi-ilta pidettiin perjantaina 10.5. Helsingin kaupungin nuorten mediakeskuksessa, Hattutehtaalla. Kutsuvieraiden joukossa oli muun muassa elokuvassa esiintyneitä avustajia sekä Welhofilmin ja Amazementin delegaatiot. Hattutehdas tarjosi tilan lisäksi vieraille runsaasti popcornia.

  Elokuva sai hyvän vastaanoton, raikuvat aplodit ja runsaasti kiitoksia. Näyttelijät olivat tyytyväisiä niin omiin suorituksiinsa kuin kokonaisuuteenkin. "Huomattavasti parempi kuin mitä mä odotin," totesi Jussi. Ismo oli koostanut dokumenttimateriaalissa lyhyen loppukevennyksen, joka sisälsi loputtomat määrät sisäpiirivitsejä, mutta ajoi asiansa kuvausten pikaisena ja hupaisana esittelynä.

  IAT kiittää mediakeskusta tilan lainasta ja tietysti myös yleisöä. Elokuva on valmis, me olemme valmiita uusiin koitoksiin!

  Katso elokuva >>

  27.4.2002
  Juliste Elokuvamme Kaikki on hyvin kilpaili FF-mediafestivaalien fiktiosarjassa, mutta valitettavasti menestyksettä. Rannalla etenee aikataulun mukaisesti. Leikkaus ja jälkiäänitys ovat takana ja musiikki on sekin hyvässä vaiheessa. Nyt esillä myös toinen traileri.

  9.4.2002
  Tuleva elokuvamme on saanut nimen, Rannalla. Elokuvasta on nyt katsottavissa myös lyhyehkö traileri.

  3.4.2002
  Minnesotan kuvaukset saatiin loppuun maanantaiaamuna noin kello neljän aikaan. Lyhyen mutta tarpeellisen unen jälkeen pakattiin tavarat ja siivottiin huoneisto neljän päivän kuvausreissun jäljiltä. Nyt edessä on noin kuukauden mittainen jälkityöjakso, joka sisältää mm. leikkausta, jälkiäänitystä ja musiikkia. Tarkemmin kuvausviikonlopun tunnelmista ja työn tuloksista kerrotaan tuotantopäiväkirjassa.

  28.3.2002
  Luettavissa on nyt Loviisan Sanomien artikkeli Minnesotan kuvauksista. Jutun löydät tästä.

  26.3.2002
  Minnesotan ensimmäinen kuvausviikonloppu on kunnialla takana. Perjantaina ryhmä suuntaa neljäksi päiväksi Siuntioon. Poissaollessamme Suomi-Indien Esko Suomi arvosteli Kaikki on hyvin -elokuvan.

  15.3.2002
  Ryhmän esittely on uudistunut. Myös muita pieniä kosmeettisia muutoksia on tehty.

  13.3.2002
  Minnesota-projektin kuvaukset ovat jo kutkuttavan lähellä. Viime viikonloppu vietettin harjoitusten parissa ja nyt on edessä reilun viikon hengähdystauko. Liisa pitää taas tuttuun tapaan tuotantopäiväkirjaa. Lue lisää projektin sivulta.

  25.2.2002
  Pixoff esittelee ja esittää kotimaista lyhytelokuvatuotantoa. Ihmiskunnan ainoan toivon Tekohengitystä on katsotuimpien listan kärjessä. Erityisesti animaatioiden joukosta löytää mielenkiintoisia teoksia, käykäähän katsomassa!

  6.2.2002
  Arkistosta kaivettiin esiin vanhoja palautteita Minun elokuvani 2000 -festivaaleilta. Elokuvaohjaaja Matti Kuorttin silmän alla siis Hyppy, Sokeri ja Matkaseura.

  Jos asut Loviisassa ja haluat statistiksi elokuvaamme, ota yhteyttä.

  20.1.2002
  Elokuvamme Tekohengitystä ei menestynyt Vividin järjestämässä Elo.kuva.si-kilpailussa. Ensi vuonna uudestaan. Kallion ilmaisutaidon lukion näytös sai kuitenkin innostuneen vastaanoton, ensimmäistä kertaa tiimimme historiassa! No, se huumorista.

  Toukokuussa valmistuvan Minnesota-elokuvan valmistelut ovat alkaneet. Käsikirjoitus on valmis ja sen työstäminen elokuvaksi alkaa helmikuussa. Ajankohtaista tietoa löytyy projektin sivulta >>

  22.12.2001
  Ihmiskunnan ainoa toivo toivottaa kaikille Hyvää Joulua ja Yhtä Hyvää Uutta vuotta! Jos olette olleet kilttejä, voitte katsoa joulun inspiroiman dokumentin Joulun henki, joka julkaistaan huomenna 23.12.

  Ensi vuonna ohjelmistossa on ainakin työnimellä Minnesota valmistuva draama, joka on luvassa huhtikuun loppuun mennessä. Lisää tietoa projektista tulee vuoden alussa. Katselkaa elokuvia ja antakaa meille pari palautetta joululahjaksi. Kiitoksia tästä vuodesta!

  1.12.2001
  Pahamaineinen amatööriryhmä Toinen takapuoli valmisti joulun odotuksen vesittämiseksi huikean Voimakkaasti kantaaottavan joulukalenterin. IAT ei suosittele, mutta mainostaa.

  12.11.2001
  Seuraavaksi IAT:n elokuvia voi nähdä MoonTV:n Lataamossa. Perjantaina 16.11. ohjelmistoon tulevat Uudenvuoden aatto ja Tekohengitystä. Seuraavalla viikolla vuorossa on Kaikki on hyvin. Lataamo pyörii useampana päivänä, lähetysaikoja voi bongata MoonTV:n sivuilta.

  5.11.2001
  SubTV:n Andy-ohjelma aloittaa tänään ja näyttää joka ilta amatöörien tekemiä elokuvia. Keskiviikkona on vuorossa IAT ja Tekohengitystä. Kiinnostuneet liimautukoot ruudun ääreen klo 20.50. Lue Hesarin juttu aiheesta >>

  29.10.2001
  Tomppa Ihmiskunnan ainoa toivo osallistui Elokuva- ja televisiokasvatuksen keskuksen Minun elokuvani -tapahtumaan, joka tänä vuonna järjestettiin Tampereella. Ohjelmassa oli 8 tuntia elokuvanäytöksiä amatöörielokuvien parissa ja kuusituntinen palauteseminaari, jossa asiantuntijoiden johdolla katsottiin ja käsiteltiin osallistuneita töitä. Taso oli laaja, mutta laaja oli myös näkökulmien kirjo. Kiitokset ETKK:lle mielenkiintoisesta ja hyödyllisestä kokemuksesta.

  Mukana katselmuksessa oli myös elokuvamme Kaikki on hyvin, joka saikin erityisen lämpimän vastaanoton sekä yleisön että kriitikoiden joukossa. Elokuvaohjaaja Matti Kuortin antaman palautteen voit katsoa Kaikki on hyvin -elokuvan sivulta >>

  7.10.
  Komediahenkinen Tekohengitystä sai ensi-iltansa lauantaina 6.10. ja on nyt katsottavissa myös sivuillamme. Elokuvasta löytyy jälleen reilusti oheismateriaalia, mm. 25 minuutin mittainen "Näin tehtiin" -dokumentti.

  Windows media Toisena uutuutena on formaattimuutos: aiemmin realmediana esitetyt kevytversiot ovat nyt windows mediaa ja laatuvaihtoehtoja on kaksi. Myös mpeg-tiedostot ovat yhä saatavissa ja vieläpä uudelleen enkoodattuina. Tarjolla on siis entistä parempaa laatua - kaikki elokuvatkin ovat vihdoin esillä.

  29.9.2001
  Elokuvista omalle koneelle ladattavissa ja katsottavissa nyt Kaikki on hyvin, Uudenvuoden aatto, Enkeli ja Hyppy. Saatavilla on sekä mpeg-tiedosto että kevyempi versio joko realmedia tai windows media -formaatissa.

  24.9.2001
  Kriitikkomme Asko Soukka pisti elokuvat järjestykseen tähdillä.

  18.9.2001
  Yli 200 kuvaa Kaikki on hyvin -elokuvan kuvauksista kuva-arkistossa.

  17.9.2001
  Julkaisemme käsikirjoituksen Tapaaminen, joka jäi tänä syksynä kuvaamatta yllättävän sattuman vuoksi. Sen ja muita käsikirjoituksia löydät arkistosta.

  1.9.
  Omalle koneelle ladattavissa nyt Kaikki on hyvin.

  30.8.2001
  Elokuviemme saama suosio pisti verkon polvilleen. Joudumme valitettavasti sulkemaan elokuvien lataamisen joksikin aikaa - ainakin kunnes ratkaisu keksitään. Sivut oheismateriaaleineen ovat kuitenkin edelleen saatavilla.

  27.8.
  Kaikki on hyvin on saanut enimmäkseen myönteisen vastaanoton. Erityisesti yllätti elokuvan julkaisemista seurannut kävijäryntäys näille sivuille: normaalin parinkymmenen päivittäisen kävijän sijasta huippu nousi jopa seitsemäänkymmeneen. Elokuvien lataaminen saattoi myös hidastua useamman katsojan lataillessa samaan aikaan tiedostoja. Myös vakiokriitikkomme Asko Soukka katsoi elokuvan, arvostelun löydät tästä. Jos et ole itse vielä antanut palautetta elokuvasta, voit tehdä sen palautesivumme kautta.

  20.8.
  Kaikki on hyvin, aiemmin työnimellä Turnipsi, on valmis ja ja katsottavissa sivuillamme. Olemme myös koostaneet huomattavan määrän dokumenttimateriaalia elokuvan valmistumisen varrelta, ja toivomme, että siitä olisi joko hyötyä tai iloa. Lisää tietoa Kaikki on hyvin -elokuvan sivuilla >>

  17.8.2001
  IAT:n uusimman elokuvan ensi-ilta pidettiin Kallion lukion studioteatterissa 16. 8. 2001. Paikalla oli lähes 50 elokuvantekoon tavalla tai toisella liittyvää kutsuvierasta.Studioteatteri Ensi-illan tärkein ohjelmanumero, itse elokuva, sai hyvän vastaanoton. Näyttelijöiltä sateli tyytyväisiä kommentteja ja 13 videoversiota tilattiin heti tilaisuuden päätyttyä. Työryhmä kävi lavalla keräämässä aplodeja ja kiittämässä muita projektiin osallistuneita. Elokuvan lisäksi kankaalla näytettiin uusi IAT-intro ja elokuvan Edu Kettusen kappaleella varustettu kuvausdokumentti. Muuta oheismateriaalia edusti elokuvan juliste, jota jaettiin muutama kappale halukkaille.

  7.8.2001
  Enter-lehti kirjoitti mainion artikkelin elokuvanteosta ja Ihmiskunnan ainoasta toivosta. Se on luettavissa joko lähimmästä Enteristä tai sivuiltamme. Katso pdf-tiedosto tästä.

  2.8.
  Elokuvat ovat jälleen saatavilla. Osa oheismateriaalista on kuitenkin yhä offline, korjailemme asiaa viikonlopun aikana.

  31.7.2001
  Videomme ovat muutaman päivän saavuttamattomissa. Pahoittelemme katkosta ja yritämme saada viikonloppuun mennessä ainakin osan materiaalista takaisin verkkoon. Tämä siis erityisesti teille, jotka matkustitte assemblyille vain voidaksenne imuroida elokuviamme :^)

  23.7.2001
  Käytössämme on nyt uusi työasema, jonka ytimenä on Canopuksen DVRaptor RT. Kerromme siitä ja elokuvissa käytetystä kalustosta nyt entistä tarkemmin laitteistosivulla.

  9.7.2001
  Kruununhaka Turnipsin kuvaukset ovat päättyneet. Kiitos siis kaikille osanottajille ja kannustajille! Kun videotyöasema saadaan pystyyn, alkaa leikkaus ja jälkiäänitys. Musiikkikin on jo työn alla.

  27.6.2001
  Sanasta miestä: musiikkiarkistossa voit kuunnella elokuviemme musiikkia, elokuvistamme kerrotaan nyt entistä enemmän ja ryhmä on esitelty päästä varpaisiin. Loput myöhemmin.

  26.6.2001
  Juhannustauon jälkeen Turnipsin kuvaukset jälleen jatkuvat. Luvassa on myös laaja sivupäivitys: dokumenttia on tulossa niin ryhmän jäsenistä kuin elokuvien tekemisestä. Kuvakäsikirjoituksia tulee ihmeteltäväksi ja musiikkivalikoimaa laajennetaan. Sitä odotellessa voit tutustua Turnipsiin.

  9.6.2001
  Turnipsin kuvaukset etenevät kuin höyryjuna. Sään takia siirsimme lauantain Kaivopuiston kuvaukset perjantai-iltaan, emmekä suinkaan suotta: nyt sataa vettä. Tästä jatkamme lentokentällä ja Sotungissa ulkokuvien merkeissä. Lisää projektin etenemisestä tuotantopäiväkirjassa. Palvelimen vaihtokin on suoritettu.

  2.6.2001
  Ihmiskunnan ainoan toivon kotisivut muuttavat uudelle palvelimelle ensi viikon aikana. Osoite on edelleen sama tuttu, mutta lyhyitä käyttökatkoksia saattaa esiintyä.

  21.5.2001
  Enkeli ei saavuttanut menestystä FF-festivaaleilla eikä Mungomedian 360-tapahtumassa. Sen sijaan Vaasassa järjestetyillä Sivuikkuna-kilpailussa Hyppy palkittiin toiseksi parhaana teoksena. IAT:n elokuvia on esitetty pitkin kevättä MoonTV:n Lataamossa.

  22.4.2001
  Työnimi "Turnipsi" on paisunut kuin pullataikina ja sen käsikirjoittaminen jatkuu edelleen. Kuvauspäivät on sijoitettu kesäkuulle, joten julkaisukin tulee siirtymään elokuulle. Elokuvamme Uudenvuoden aatto on arvosteltu kahdella elokuvaharrastajien sivustolla: Suomalaiset Indie-elokuvat ja FilmGoer.

  19.3.2001
  Ryhmämme on aloittanut uuden lyhytelokuvan suunnittelemisen. Projektin työnimi on humoristisesti "Turnipsi". Käsikirjoitusta jatketaan toukokuun alkuun, jolloin on tarkoitus aloittaa kuvaukset. Ennakkoarvioiden mukaan ne kestävät kesäkuun puolelle, joten elokuvan voisi olettaa valmistuvan heinäkuussa. IAT tullee julkaisemaan sitä odotellessa myös jotain pienempää. Projektista on tarkoitus pitää tuotantopäiväkirjaa, josta on toivottavasti iloa muille harrastajille.

  11.3.2001
  Suuri päivä: Uudenvuoden aatto julkaistiin, sivuille saatiin roimasti lisää elokuva-arvosteluja, arkisto avattiin ja osoitteeksi vaihtui www.mystinenportaali.com/iat/

  28.1.2001
  Ihmiskunnan ainoa toivo valmistelee parhaillaan seuraavaa lyhytelokuvaa. Kuvaukset on tehty, leikkely ja musiikki seuraavat. Työnimellä "Äiti" kulkeva elokuva on nuoren tytön kuva uudenvuoden aatosta, jonka piti mennä toisin.

  7.1.2001
  Helsingin Lasipalatsin videoseinällä esitettiin IAT:n elokuvia päivittäin joulukuun puolesta välistä aina loppiaiseen saakka. Linja-autoasemalla bussiaan odotteleville näytettiin Hyppy, Sokeri, Matkaseura ja Enkeli.

  16.12.2000
  Taiteen ystävät Ilkka Suominen, Vesa Saarinen ja Aija Hakala arvostelivat IAT:n elokuvat.

  15.11.2000
  IAT:n kameramies Lauri Räty sijoittui toiselle ja kolmannelle sijalle Suomen kameraseurojen liiton Nuori Kamera 2000 -kilpailussa.

  1.11.2000
  Visions of light -festivaaleilla Norjassa-kilpaillut Hyppy palkittiin nuorten sarjan parhaana lyhytelokuvana. Lue enemmän elokuvasta >>


 • (C) Ismo Kiesiläinen, Ihmiskunnan ainoa toivo 2002